Κόβουμε το αγγούρι κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια (προσοχή μην αφαιρέσουμε τη σάρκα).
Τρίβουμε το αγγούρι στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το ανακατεύουμε με το αλάτι σε ένα μπόλ. Το αφήνουμε για 10’ και μετά το στύβουμε απαλά, χωρίς να στεγνώσει τελείως από τα υγρά του.
Ανακατεύουμε το αγγούρι σε ένα μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε για αλάτι και λεμόνι και αναλόγως προσθέτουμε (εξαρτάται από το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε.