Συνταγές

Ταλιατέλες με Σάλτσα Τρούφας

Ταλιατέλες με Σάλτσα Τρούφας

Οδηγίες:

Για τις ταλιατέλες :

  • Ανακατέψτε το αλεύρι με τους κρόκους των αυγών και λίγο αλάτι.
  • Ζυμώστε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και ελαστική ζύμη.
  • Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  •  Μετά το ξεκούρασμα, ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόψτε τη σε μορφή ταλιατέλας.

Για τη σάλτσα τρούφας:

  • Βράστε νερό με αλάτι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε 25 γρ. νερό τρούφας.
  • Μαγειρέψτε τις ταλιατέλες στο νερό τρούφας.
  • Σε άλλο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέστε την πιπεριά τσίλι και την τριμμένη μαύρη τρούφα, και σταματήστε το ψήσιμο προσθέτοντας το ζωμό λαχανικών.
  • Στραγγίξτε τις ταλιατέλες και προσθέστε τις στο τηγάνι με τη σάλτσα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τα ζυμαρικά:

  • Αλάτι
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρόκος αυγού
  • 200 γρ. αλεύρι τύπου PETRA 7220 GRAN PASTA

Για τη σάλτσα τρούφας:

  •  Ζωμός λαχανικών
  •  25 γρ. νερό τρούφας Tartufi Ponzio
  • Μαύρη τρούφα Tartufi Ponzio
  • Αλάτι
  • Άνθος αλατιού
  • Πιπεριά τσίλι (κομμένη ή ολόκληρη ανάλογα με την προτίμηση)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 15 γρ. Tartufi Ponzio Piccante
  • Πέρλες τρούφας Tartufi Ponzio
  • Νιφάδες τρούφας Tartufi Ponzio
Σας προτείνουμε

Σχετικές Συνταγές

Scroll